Feiten en fabels over zorgverzekeringen

Feiten en fabels over zorgverzekeringen

Je zorgverzekering. Nu is hét moment om deze te vergelijken en over te stappen. Maar hoe zat dat ook alweer precies met die zorgverzekering? Moet je een aparte zorgverzekering voor je kindje afsluiten of niet? En betaal je eigenlijk altijd eigen risico? Wij hebben de 11 grootste fabels en terechte feitjes op een rijtje gezet. Zo kun je ook in 2021 bij de feiten blijven.

Alle fabels nog aan toe: hier staan ze op een rij
1. Overstappen is ingewikkeld
Nee hoor! In de vergelijker kun je je zorgverzekering vergelijken én precies aangeven wat jij belangrijk vindt om te verzekeren. Heb je de beste zorgverzekering gevonden? Dan hoef je deze alleen nog maar aan te vragen. Je huidige zorgverzekering wordt voor je opgezegd als je overstapt via Pricewise. Makkelijk, toch?

Bekijk zelf hoe makkelijk het is

2. Als ik niets doe, verandert er niets aan mijn zorgverzekering in 2021
Pas op, want is niet waar. Doe je niets en hou je dus ‘dezelfde’ zorgverzekering als een jaar daarvoor? Dan blijft je pakket wel hetzelfde, maar de dekking misschien niet. Die kan namelijk wijzigen in het nieuwe jaar. Dit kan bij zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld minder vergoeding voor fysiotherapie, of een lagere vergoeding vanuit de tandartsverzekering. Hierdoor is het misschien wel nodig om je volgend jaar extra aanvullend te verzekeren. Daarom is het altijd belangrijk om goed te checken of je zorgverzekering nog steeds bij je past. Niet alleen omdat de dekking in het pakket kan veranderen, maar ook omdat jij misschien wel andere zorgbehoeften hebt ondertussen.

3. Het maakt niet uit op welke polis mijn kind meeverzekerd is
Ook dit is niet juist. Sommige zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt uit de aanvullende verzekering vergoed. Het maakt in dat geval wel uit bij welke ouder het kind op de polis staat. Heb je een aanvullende verzekering met vergoeding voor orthodontie en je partner niet? Zorg dan dat je kind bij jou op de polis staat als hij of zij volgend jaar een beugel nodig heeft. Als je met het hele gezin op één polis staat, wordt het kind automatisch meeverzekerd met de hoogst verzekerde ouder.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *