1 op de 5 mensen onverwacht hoge zorgrekening in 2021

1 op de 5 mensen onverwacht hoge zorgrekening in 2021

Met haast nog even snel op je fiets springen, scherpe bocht en BAM… Toen was de grond ineens dichtbij. Snel met een dikke, blauwe arm naar de spoedeisende hulp. Gelukkig ben je voor situaties zoals deze verzekerd en betaal je niets aan zorgkosten. Toch? Aii. Dan krijg je toch een rekening en die is ook nog eens hoog. Maar waarom? Ik heb toch een zorgverzekering? Komt jou dit bekend voor? Dan wil je hier graag volgend jaar op voorbereid zijn. Maar hoe? Don’t worry, we got you!

Ik wil een zorgverzekering met Gratis Geluk bij een Ongeluk-dekking

Vele zorgen, hoge rekening
Heb jij in afgelopen jaar een onverwacht hoge zorgrekening gekregen? Dan ben je niet de enige: één op de vijf mensen heeft in 2020 te maken gehad met onverwachte zorgkosten. Zo blijkt uit ons onderzoek. Een kwart van de mensen die dit afgelopen jaar onverwachte zorgkosten hadden, kon deze zorgkosten niet betalen. Onverwachte zorgkosten kunnen namelijk hoog oplopen: zo moest 8% het afgelopen jaar meer dan € 750,- aan zorgkosten betalen. Maar waar komen deze onverwachte kosten vandaan? De voornaamste reden zit hem in het eigen risico, dat mensen soms onverwachts naar hun portemonnee laat grijpen. Maar ook onduidelijkheid over vergoedingen van uit de zorgverzekering en het bezoeken van niet-gecontracteerde zorgverleners zorgen voor onverwachte kosten. Hoe voorkom je deze onverwachte zorgkosten? Hieronder leggen we de meest voorkomende onduidelijkheden uit, zodat jij in 2021 op al je zorgkosten voorbereid bent.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *